ZAVŘÍT

Český rybářský svaz, z. s., Středočeský územní svaz

Menu tit

Aktuálně

Vodní plochy v režimu rybníkářství

Pověření rybníkáře ke kontrole

Oprávnění k odlovu – podmínky

Formulář oprávnění k odlovu

Pravidla mimopstruhový režim

Pravidla pstruhový režim

Mapa - Rybníkářství SÚS

Pronájem vodní plochy

Dětské závody v Hořovicích a Praskolesích tit

publikováno: 19.06.2023

V sobotu (17. 6.) uspořádala MO Hořovice dětské rybářské závody v Praskolesích a Hořovicích, kterých se zúčastnilo celkem 88 dětí.

V Hořovicích se poprvé tyto závody uskutečnily na nedávno revitalizovaném rybníku Valcverk, v jehož těsné blízkosti vede nově zbudovaná cyklostezka a celé prostředí je velmi malebně upraveno.

Rekonstrukci vodní plochy i výstavbu cyklostezky realizovalo město Hořovice a v současné době je toto místo hojně navštěvováno jeho obyvateli. Rybník Valcverk se stal domovem nejen pro různé druhy rybí populace, ale na jeho březích se můžete setkat i se spoustou dalších živočichů. Žije zde užovka obojková, skokan zelený a z ptáků například lyska černá či potápka roháč.

Pojďme ale zpět k našim závodům, chytalo se pouze na jeden prut, závodů se zúčastnilo 51 dětí a každý závodník si mohl zvolit libovolný způsob rybolovu. Nejčastěji však děti chytaly se splávkem, tedy na plavanou.

Po dvou hodinách urputného klání vyhlásili pořadatelé pauzu na jídlo. Podávaly se horké párky, limonáda a sladkosti, které pro malé rybáře napekly jejich maminky. Po pauze pokračovaly děti v chytání, tentokráte však každé na jiném lovném místě.

To, že se jim opravdu dařilo by jistě potvrdili zapisovatelé úlovků, kteří s metrem a tužkou doslova běhali sem a tam a nestačili ulovené ryby zapisovat.

Vítěz však může být jen jeden a tím se na sobotních závodech stala Noemi Julie Pastuchová s neuvěřitelným počtem 115 ks nachytaných ryb. Druhé místo obsadila také dívka a sice Pavlínka Kolínská s celkovým počtem 100 ks nachytaných ryb. Na třetím místě skončil Tobias Pastucha s celkovým počtem 90 ks nachytaných ryb. Čtvrté místo nikdy neuvádíme, ale tentokráte uděláme výjimku, jelikož na čtvrtém místě se umístila Karolína Kolínská, tedy sestra Pavlínky. Je tedy vidět, že oba sourozenecké páry se na závody svědomitě připravovaly a především, že rybářský sport není už dávno doménou jen mužů a chlapců.

Vítězové obdrželi z rukou pořadatelů poháry, pamětní medaile a hodnotné ceny. S prázdnou však neodcházeli ani ostatní účastníci závodů, každý z nich obdržel nějakou cenu a drobné rybářské vybavení.

K závěrečnému opékání špekáčků však bohužel nedošlo, jelikož nás od rybníku vyhnala průtrž mračen a silný déšť. Přesto jsme přesvědčeni, že si děti kromě cen přinesli domů spoustu krásných zážitků a příjemný pocit, že sobotní dopoledne strávily společně s kamarády v krásné přírodě.  Zkrátka dětem i nám se akce opravdu líbila a je potřeba za ni upřímně poděkovat, a to jak MO Hořovice, SÚS, tak především městu Hořovice, jelikož činnost dětských rybářských kroužků naší organizace již dlouhodobě finančně i materiálně podporují.

Na koupališti v Praskolesích se za podpory MO Hořovice, MÚ Hořovice, OÚ Praskolesy, OÚ Kotopeky sešlo k závodu 37 dětí, které dohromady nachytaly 98 ks ryb z toho byl převážně kapr. Kromě pěkných cen bylo pro děti připraveno i malé občerstvení. Poděkování všem, kteří se na přípravě závodu podíleli.

Moc děkujeme a dětem o prázdninách přejeme hodně krásných zážitků u vody, a především Petrův zdar.

Jan Rogos – jednatel MO ČRS Hořovice

Fotogalerie tit

foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto
foto

PÍSKOVNA

PÍSKOVÁ LHOTA

AKTUALITY E-MAILEM

Klikněte a přihlaste se k odběru

NAPIŠTE NÁM

INTRANET

KB

POČET NÁVŠTĚV

24 697 600

MÍSTNÍ ORGANIZACE

mapa

RYBNÍKÁŘSTVÍ
MIMOPSTRUHOVÉ A PSTRUHOVÉ

mapa

MIMOPSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

PSTRUHOVÉ REVÍRY

mapa

LOVNÁ MÍSTA PRO
HANDICAPOVANÉ

mapa

Počasí Praha-Zbraslav - Slunečno.cz

© 2024 ČRS SÚS